Sposób przygotowania:
Placek z kaszy manny
Kaszę gotuję w mleku ciągle mieszam, aby się nie przypaliła. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Miękką kostkę do pieczenia Margarynę ucieram z cukrem dodaje pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodaje po łyżce kaszy, ciągle mieszam. Masę podziel na dwie części do jednej dodaj łyżkę kakao. Dno tortownicy o średnicy 21 cm posmaruj kostką do pieczenia Kasia i wyłóż do niej najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy. Z brzoskwiń odlej 1/2 szklanki syropu i wymieszaj z 3 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie zmiksuj. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała.