Sposób przygotowania:
Placek z mandarynkami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kakao, olej i ocet i delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem. Masa śmietankowa: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy galaretki pomarańczowe tężejące rozpuszczone w 1 szklance wody. Masa mandarynkowa: Mandarynki kroimy na mniejsze części i miksujemy blenderem. Wsypujemy do nich galaretki pomarańczowe i mieszając zagotowujemy. Studzimy. Przełożenie ciasta: Biszkopt- połowa masy-chłodna masa mandarynkowa (czekamy aż stężeje)- Masa -Biszkopt -Masa śmietankowa i posypujemy kakao.