Sposób przygotowania:
placek z pianką cappuccino
1,Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy z cukrem na sztywno,dodajemy po żółtku,następnie przesiane mąki i proszek do pieczenia oraz aromat.Wylewamy do posmarowanej standardowej blachy.Pieczemy ok 20 min w 170*C.Po ostudzeniu przekrawamy na pół. 2,Mleko zagotowujemy.Do gorącego wsypujemy cappuccino.Studzimy.Wkładamy do lodówki aby się schłodziło.Następnie wsypujemy do niego Śnieżki i miksujemy,aż się ubiją.Ciurkiem wlewamy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl wody. 3,Śmietanę ubijamy z cukrem.Do ubitej wlewamy tężejącą galaretkę(rozpuszczoną w połowie ilości wody podanej na opakowaniu) 4,SCHEMAT PLACKA:biszkopt-nuttella-pianka kawowa-biszkopt-pianka śmietankowa-starta czekolada