Sposób przygotowania:
Placek z polewą toffi
CIASTO: Mąkę, cukier puder, rozdrobnioną za pomocą noża margarynę oraz sodę oczyszczoną i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać ze sobą. Następnie do ciasta wbić dwa jajka i całość bardzo dokładnie ugnieść na ciasto. Ciasto dać na formę, na której został wyłożony papier do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 - 20 minut. Upieczony placek przeciąć na dwie części. MASA: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę wraz z cukrem ubić razem , a następnie wlać do tego żelatynę. Jedno ciasto nasmarować masą i przykryć to drugim upieczonym ciastem, a następnie polać polewą. POLEWA: Puszkę mleka skondensowanego gotować około 3 godzin, a następnie ciepłe wlać na ciasto.