lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Placek z polewą toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasto toffi na deser.. Smacznego!

Placek z polewą toffi

Składniki:

Placek z polewą toffi

 

Sposób przygotowania:

Placek z polewą toffi
CIASTO: Mąkę, cukier puder, rozdrobnioną za pomocą noża margarynę oraz sodę oczyszczoną i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać ze sobą. Następnie do ciasta wbić dwa jajka i całość bardzo dokładnie ugnieść na ciasto. Ciasto dać na formę, na której został wyłożony papier do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 - 20 minut. Upieczony placek przeciąć na dwie części. MASA: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę wraz z cukrem ubić razem , a następnie wlać do tego żelatynę. Jedno ciasto nasmarować masą i przykryć to drugim upieczonym ciastem, a następnie polać polewą. POLEWA: Puszkę mleka skondensowanego gotować około 3 godzin, a następnie ciepłe wlać na ciasto.