Sposób przygotowania:
Placek z serem półkruchy
Ciasto:
Mąkę posiekać z cukrem, margaryną, żółtkami, śmietaną, solą, proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, rozwałkować i ułożyć na blaszkę.
Ser:
W/w składniki wymieszać, dodać ubitą pianę z białek oraz cukier do smaku i sok z cytryny.
Dać na ciasto.
Piec w dobrze nagrzany piekarniku ok. 50 minut.
Mąkę posiekać z cukrem, margaryną, żółtkami, śmietaną, solą, proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, rozwałkować i ułożyć na blaszkę.
Ser:
W/w składniki wymieszać, dodać ubitą pianę z białek oraz cukier do smaku i sok z cytryny.
Dać na ciasto.
Piec w dobrze nagrzany piekarniku ok. 50 minut.