Sposób przygotowania:
Placek z twarogiem i grejpfrutem.
1.Rozbij jajka,oddziel żółtka od białek.Żółtka ubij z cukrem i masłem.Przygotowaną masę wymieszaj z posiekanymi orzechami,a nastepnie,mieszając,dodaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,mleko i pianę z białek. 2.Ciasto rozsmaruj w brytfannie.Wstaw do piekarnika.Po upieczeniu-schłódź. 3.Twaróg wymieszaj z cukrem,cukrem waniliowym i ubitą śmietaną.Żelatynę włóż do 80 ml zimnej wody,następnie rozgrzej ją,rozpuść i dodaj do nadzienia twrogowego.Przygotowaną masą rozsmaruj na schłodonym cieście w brtyfannie i wstaw na 3 godziny do lodówki. 4.Grejpfruty obierz i wyjmij wewnetrzne białe błonki.Pojedyńcze kawałeczki rozłóż na stężonym nadzieniu.Zalej je galaretką,przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.Ponownie wstaw placek do lodówki,a potem pokrój.