natalina4

natalina4

Kuchcik
[Przepisów: 13]

Placek z twarogiem i grejpfrutem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodkie wypieki zawsze na czasie.

Placek z twarogiem i grejpfrutem.

Składniki:

Placek z twarogiem i grejpfrutem.

 

  • 2 jajka
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag masła
  • 100 ml mleka
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 18 dag maki tortowej
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • Nadzienie:
  • 50 dag tłustego twarogu
  • 13 dak cukru kryształu
  • torebka cukru waniliowego
  • 200 ml śmietany do ubijania
  • 4 plastry żelatyny
  • różowy i biały grejpfrut
  • torebka przejrzystej galaretki

Sposób przygotowania:

Placek z twarogiem i grejpfrutem.
1.Rozbij jajka,oddziel żółtka od białek.Żółtka ubij z cukrem i masłem.Przygotowaną masę wymieszaj z posiekanymi orzechami,a nastepnie,mieszając,dodaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,mleko i pianę z białek. 2.Ciasto rozsmaruj w brytfannie.Wstaw do piekarnika.Po upieczeniu-schłódź. 3.Twaróg wymieszaj z cukrem,cukrem waniliowym i ubitą śmietaną.Żelatynę włóż do 80 ml zimnej wody,następnie rozgrzej ją,rozpuść i dodaj do nadzienia twrogowego.Przygotowaną masą rozsmaruj na schłodonym cieście w brtyfannie i wstaw na 3 godziny do lodówki. 4.Grejpfruty obierz i wyjmij wewnetrzne białe błonki.Pojedyńcze kawałeczki rozłóż na stężonym nadzieniu.Zalej je galaretką,przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.Ponownie wstaw placek do lodówki,a potem pokrój.