Sposób przygotowania:
Placek ze słonecznikiem
Biszkopt jasny:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt orzechowy:
Orzechy drobno posiekać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Słonecznik:
Masło rozpuścić dodać mleko, cukier i słonecznik - zagotować. Następnie blachę wyłożyć folią aluminiową wylać słonecznik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni piec do do zbrązowienia. Wyjąc, wystudzić i połamać.
Masa:
Margarynę utrzeć na puszysta masę, dodać masę krówkową utrzeć i dodać pokruszony słonecznik. ( Do masy można dodać spirytus do smaku )
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy - 1/2 część masy - biszkopt jasny - 1/2 część masy - biszkopt czekoladowy - cienka warstwa masy.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt orzechowy:
Orzechy drobno posiekać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Słonecznik:
Masło rozpuścić dodać mleko, cukier i słonecznik - zagotować. Następnie blachę wyłożyć folią aluminiową wylać słonecznik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni piec do do zbrązowienia. Wyjąc, wystudzić i połamać.
Masa:
Margarynę utrzeć na puszysta masę, dodać masę krówkową utrzeć i dodać pokruszony słonecznik. ( Do masy można dodać spirytus do smaku )
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy - 1/2 część masy - biszkopt jasny - 1/2 część masy - biszkopt czekoladowy - cienka warstwa masy.