elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Placek ze spodem z mąki migdałowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placek ze spodem z mąki migdałowej

Placek ze spodem z mąki migdałowej

Składniki:

Placek ze spodem z mąki migdałowej

 

  • Spód:
  • 1,5 filiżanki mąki migdałowej
  • 1 filiżanka rodzynek

 

 

Sposób przygotowania:

Placek ze spodem z mąki migdałowej
Zmiksować mąkę migdałową i rodzynki. Masa powinna być lepka. Wypełnić nią dno tortownicy.

Cukinię obrać ze skórki. Dodać pozostałe składniki. Zmiksować. Przygotowaną masę wyłożyć na spód ciasta. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Tagi:

cukinia placek