Sposób przygotowania:
Placki po Węgiersku
SOS:
Mięso, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na patelni do miękkości z dodatkiem 3 łyżeczek przyprawy do wieprzowiny oraz 2 curry . Dolewamy 600 ml przegotowanej gorącej wody i dodajemy sos Knorra i Winiary. Czekamy smażąc na średnim ogniu aż całość nabierze koloru i konsystencji. W razie potrzeby zagęszczamy mąką.
PLACKI:
Ziemniaki trzemy na tarce , dodajemy pieprz, 2 łyżeczki soli i czekamy aż wypuści sok. Sok wylewamy dodajemy jajka i mąkę. Mąkę wsypujemy po trochu sprawdzając konsystencje. Smażymy na średnim ogniu.
Smacznego =)
Mięso, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na patelni do miękkości z dodatkiem 3 łyżeczek przyprawy do wieprzowiny oraz 2 curry . Dolewamy 600 ml przegotowanej gorącej wody i dodajemy sos Knorra i Winiary. Czekamy smażąc na średnim ogniu aż całość nabierze koloru i konsystencji. W razie potrzeby zagęszczamy mąką.
PLACKI:
Ziemniaki trzemy na tarce , dodajemy pieprz, 2 łyżeczki soli i czekamy aż wypuści sok. Sok wylewamy dodajemy jajka i mąkę. Mąkę wsypujemy po trochu sprawdzając konsystencje. Smażymy na średnim ogniu.
Smacznego =)