sellekta

sellekta

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Placki po Węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki po Węgiersku......

Placki po Węgiersku

Składniki:

Placki po Węgiersku

 

  • Składniki:

 

  • SOS:
  • 1. 10 pieczarek
  • 2. 2 cebule
  • 3. 400gr schabu (4 kotlety)
  • 4. 1x sos Knorr ciemny do pieczeni
  • 5. 1x sos Winiary Myśliwski
  • 6. Knorr przyprawa do wieprzowiny
  • 7. Curry
  • PLACKI:

 

 

Sposób przygotowania:

Placki po Węgiersku
SOS:

Mięso, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na patelni do miękkości z dodatkiem 3 łyżeczek przyprawy do wieprzowiny oraz 2 curry . Dolewamy 600 ml przegotowanej gorącej wody i dodajemy sos Knorra i Winiary. Czekamy smażąc na średnim ogniu aż całość nabierze koloru i konsystencji. W razie potrzeby zagęszczamy mąką.

PLACKI:

Ziemniaki trzemy na tarce , dodajemy pieprz, 2 łyżeczki soli i czekamy aż wypuści sok. Sok wylewamy dodajemy jajka i mąkę. Mąkę wsypujemy po trochu sprawdzając konsystencje. Smażymy na średnim ogniu.

Smacznego =)