Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Placki po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

placki po węgiersku w sosie z pieczarek

Placki po węgiersku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Placki po węgiersku
Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce z drobnymi oczkami, cebulę kroimy w małą kostkę i dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy grube placki ziemniaczane. Na koniec polewamy je sosem przyrządzonym według przepisu : https://gotujmy.pl/sos-pieczarokowy-z-miesem,przepisy-sos-pieczarkowy-przepis,110986.html
Placki po węgiersku
ciasto na placki robimy tuż przed smazeniemy by nie sciemniało
Placki po węgiersku
placki smażymy po obu stronach na rumiany kolor . .