Sposób przygotowania:
Placki po węgiersku
Ziemniaki obierać, zetrzeć na tarce. Cebulę obierać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Do startych ziemniaków, dodać cebulę, następnie przyprawy sól i pieprz, na końcu jajka i mąkę. Całość wymieszać.
Kłaść małymi porcjami ciasto na rozgrzaną patelnię. Smażymy placki na złoty kolor. Pokrojone w kostkę mięso zlać wodą doda liść i ziele i gotować do miękkości. Pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć i dodać do mięsa.
Pokroić w kostkę paprykę i cebulkę dodać do mięsa i gotować całość około 5 minut.
Sos rozprowadzić w 0,5 szklanki wody wlać do mięsa z warzywami i gotować 8 minut doprawiając do smaku.
Placki ziemniaczane polać sosem z mięsem i warzywami.
Do startych ziemniaków, dodać cebulę, następnie przyprawy sól i pieprz, na końcu jajka i mąkę. Całość wymieszać.
Kłaść małymi porcjami ciasto na rozgrzaną patelnię. Smażymy placki na złoty kolor. Pokrojone w kostkę mięso zlać wodą doda liść i ziele i gotować do miękkości. Pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć i dodać do mięsa.
Pokroić w kostkę paprykę i cebulkę dodać do mięsa i gotować całość około 5 minut.
Sos rozprowadzić w 0,5 szklanki wody wlać do mięsa z warzywami i gotować 8 minut doprawiając do smaku.
Placki ziemniaczane polać sosem z mięsem i warzywami.