Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku z mięsnym gulaszem
Mięso natrzeć papryką, czosnkiem , solą i pieprzem. Odstawić na godzinę. Następnie mięso i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Włożyć do garnka zalać gorącą wodą tak by zakryła mięso. Pieczarki pokrojone w plasterki i marchew startą na tarce podsmażamy i dodajemy do mięsa .Całość przyprawiamy vegetą, przyprawą do gulaszu, solą i ziołami prowansalskimi. Gotujemy na małym ogniu 15minut.Ogórki kroimy w plastry dodajemy. W kubku rozrabiamy 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej z wodą i wlewamy do sosu .Po 3minutach wyłączamy. Surowe ziemniaki ścieramy w malakserze dodajemy mąkę i sól. Smażymy grube placki o średnicy około 15cm .Placki podajemy podane z sosem.