Sposób przygotowania:
Placki po węgiersku
Przygotuj gulasz: mięso umyj,jeżeli mięso ma żyły to je usuń, pokrój mięso w niezbyt grubą kostkę, po czym posyp przeprawami i mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą. potem podlej odrobinąwody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat , przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody. W trakcie duszenia zetrzyj na tarce obrane ziemniaki, potem odciśnij z nich płyn. Cebulę obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Jajko ubij i dodaj do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadź równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę. Uwaga! Przygotowana masa nie może być zbyt rzadka. Gdy gulasz jest już gotowy, rozgrzej na patelni trochę oliwy. Formuj duże placki i smaż je po około 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem, każdy z placek polej gulaszem,odrobiną śmietany,posypać startym serem i polej ketchupem. Smacznego
Bahus
olimpia200