mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Placki węgierki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

placki ziemniaczane z pieczarkami

Placki węgierki. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki węgierki.

 

Sposób przygotowania:

Placki węgierki.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce (średnie oczka). Dodajemy przyprawy, jajko oraz mąkę według uznania, żeby ciasto miało dobrą konsystencję. Cebulę kroimy w kostkę razem z pieczarkami i podsmażamy a następnie dusimy do miękkości. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i łączymy z pieczarkami. Placki pieczemy na rumiano z obydwu stron. Na talerz kładziemy placki na następnie polewamy sosem z pieczarkami.
Placki węgierki.
Placki węgierki.
Placki węgierki.
Placki węgierki.
Placki węgierki.
Placki węgierki.