Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placki z gotowanym mięsem i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Placki z gotowanym mięsem są bardzo smaczne. Jest to dobry sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego z rosołu.

Placki z gotowanym mięsem i boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z gotowanym mięsem i boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
Do miski wbić jajka, roztrzepać. Por umyć i pokroić w krążki. Umyte pod bieżącą wodą boczniaki pokroić w kostkę. Por i grzyby połączyć z jajkami, dodać pokrojone ugotowane mięso, majonez i obie mąki. Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą jarzynka i maggi, wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
Do jajek włożyć pokrojony por i boczniaki
Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
Dodać ugotowane pokrojone mięso i majonez
Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
Wsypać pozostałe składniki i przyprawy wmieszać
Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor