Sposób przygotowania:
Placki z jabłkami i gruszkami
Wsypujemy do miski 2,5 szklanki mąki, 3 szklanki mleka i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy 2 jajka, łyżeczkę sody, 4 łyżki cukru i pół łyżeczki soli. I wszystko mieszamy, tak aby nie było żadnych grudek. Jabłka i gruszki kroimy na małe kawałki jak na zdjęciu i wszystko razem mieszamy. Dużą łyżką nabieramy trochę przygotowanej mieszanki i wlewamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z dwóch stron tak aby nie były za bardzo spieczone. po usmażeniu wykładamy na ręczniki papierowe, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Gotowe wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Można również podawać ze śmietaną. Czas przygotowania do 45 minut ze smażeniem. Smacznego:)