Sposób przygotowania:
Placki z niespodzianką Eli
Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcisnąć sok.Cebulę zetrzeć,czosnek przecisnąć przez praskę.Groszek odlać,przepłukać wodą i odsączyć.Szynkę pokroć w drobną kostkę,ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do masy ziemniaczanej dodać cebulę,czosnek,groszek,szynkę,mąkę,jajka,sól,pieprz i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,nakładać łyżką masę ziemniaczaną formując placki i smażyć z jednej strony na rumiano,odwrócić na drugą stronę.Z wierzchu posypać serem i smażyć aż placki od spodu będą rumiane.Wyłożyć na talerz z papierowym ręcznikiem,do odsączenia z tłuszczu.Przełożyć na talerz i polać keczupem.Smacznego!
misia53
Natala1210
Marika_1961