Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane po Bieszczadzku
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach tarki ,cebule na drobnych oczkach .dodajemy jajka,sól,pieprz i mąkę -mieszamy .smażymy na oleju małe placki .
Pietruszkę korzeń i marchewkę ścieramy na tarce .Pieczarki i cebulę kroimy . Najpierw na maśle smażymy pieczarki z cebulą ,dodajemy starte warzywa . Gdy się podsmażą podlewamy woda i dodajemy przyprawę uniwersalna typu wegeta. Dusimy ok 10 min . Zaciągamy śmietaną .Dodajemy posiekaną natkę i szczypior.
Pietruszkę korzeń i marchewkę ścieramy na tarce .Pieczarki i cebulę kroimy . Najpierw na maśle smażymy pieczarki z cebulą ,dodajemy starte warzywa . Gdy się podsmażą podlewamy woda i dodajemy przyprawę uniwersalna typu wegeta. Dusimy ok 10 min . Zaciągamy śmietaną .Dodajemy posiekaną natkę i szczypior.