Sposób przygotowania:
placki ziemniaczane wg vodo
Najpierw ziemniaki obrać i umyć. Połowę ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, natomiast resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobniutko pokroić. Dodać do ziemniaków. Wsypać oba rodzaje mąki wbić jaja. Przyprawić solą oraz pieprzem. Na rozgrzanym już oleju układać porcje masy kartoflanej formując przy tym niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Na plackach zaś układać po plasterku łososia cząstkę cytryny i łyżkę śmietany udekorować kawiorem i koperkiem.
edytaha
"Zetrzeć na tarce i drobnych oczkach, resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o grubych oczkach"
Chyba poginęły jakieś słowa, należałoby ten przepis edytować