Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z buraczkami
Ziemniaki i cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar wody. Surową marchew i gotowane buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z ziemniakami. Następnie dodać roztrzepane widelcem jajko, posiekaną natkę pietruszki, obie mąki, sól i pieprz, wymieszać. Łyżką nakładać porcje masy ziemniaczanej na rozgrzany tłuszcz, Smażyć z obu stron na rumiano.
msewka
Krakowianka
msewka placuszki są lekko słodkie, jednak ja dodaję dość dużo cebuli i sporo pieprzu do smaku. Polecam wypróbować, bo moim domownikom bardzo smakowały :)
msewka
Tak właśnie zrobię.Może podać np. z sosem chrzanowym?
Krakowianka
Myślę, że to dobry pomysł, bo sos chrzanowy jest ostry.