Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym
Obrać i zetrzeć ziemniaki na drobnych oczkach. Dodać jajko posiekaną cebulę mąkę mleko i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Nakładać na rozgrzany olej łyżką stołową lub małą chochelką. Smażyć na niedużym ogniu.
Sos:
Mięso mielone podsmażyć do smażącego się dodać cebulę i pieczarki dodać przyprawy i jeszcze chwilę smażyć.
Do garnuszka wlać o 200-300 ml. więcej wody niż jest napisane na opakowaniu sosu. Zagotować później dodać 3 łyżeczki koncentratu oraz przyrządzone mięso. Gotować jeszcze przez chwilę.
Placki polać gotowym sosem.
Nakładać na rozgrzany olej łyżką stołową lub małą chochelką. Smażyć na niedużym ogniu.
Sos:
Mięso mielone podsmażyć do smażącego się dodać cebulę i pieczarki dodać przyprawy i jeszcze chwilę smażyć.
Do garnuszka wlać o 200-300 ml. więcej wody niż jest napisane na opakowaniu sosu. Zagotować później dodać 3 łyżeczki koncentratu oraz przyrządzone mięso. Gotować jeszcze przez chwilę.
Placki polać gotowym sosem.
Bahus