Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym
Najpierw robimy gulasz. Mięso kroimy w kostkę, przesmażamy na nieiwelkiej ilośc oleju, zalewamy wodą, dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe - gotujemy. Pieczarki kroimy na połowki i przesmażamy na 2 łyżkach masła roślinnego. Po godzinie od chwili zagotowania mięsa dodajemy pieczarki, doprawiamy wszystko do smaku i gotujemy jeszcze 20 minut - tak by woda wmiare wyparowała.
Ziemniaki obieramy i ucieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy jajko, mąkę oraz pieprz - mieszamy. Na patelni smażymy po obu stronach cienkie placki ziemniaczane. Gorące układamy na talerz i polewamy gulaszem.
Ziemniaki obieramy i ucieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy jajko, mąkę oraz pieprz - mieszamy. Na patelni smażymy po obu stronach cienkie placki ziemniaczane. Gorące układamy na talerz i polewamy gulaszem.