Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew obieramy , myjemy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy przygotowane pieczarki i kiełbasę. Dodać cebulę i marchew. Mieszamy, razem i przesmażamy, podlewamy wodą i dusimy ok. 10 minut. Solimy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ponowie musimy wymieszać, podlać wodą. Dodajemy ketchup (ketchupu dodać tyle aby powstał sos). Dodajemy pietruszkę, mieszamy, doprawiamy do smaku. Ziemniaki obieramy i myjemy. Część ziemniaków miksujemy, a część ścieramy na tarce. Dodajemy jajka i mąkę, solimy. Smażymy placki na rozgrzanym oleju, podawanym z przygotowanym sosem.