Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z wędzonym kurczakiem
Ziemniaki obieramy i ścieramy razem z cebulą na placki. Doprawiamy solą, pieprzem wbijamy jajko dokładnie mieszamy.' Udka obieramy ze skóry, mięso drobno kroimy wrzucamy na suchą patelnię podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Często wędzone mięso nie jest za miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy rozmaryn odparowujemy i przykrywamy aby nie ostygło. Smażymy niewielkie placuszki, po obróceniu na druga stronę na wierzchu kładziemy łyżkę masy mięsnej i przykrywamy plastrem żółtego sera. Nim się druga strona zrumieni, ser się rozpuści. Jeśli nie można pod koniec przykryć na minutę pokrywką. Podajemy gorące posypane szczypiorkiem.
reanja
Ela Dz
Reniu pewnie...ogryzek jest mój, reszta Twoja :)
zbysiowa
edytaha
Ela Dz
Madzia...to było udowodnienie domownikom, że zjedzą to przed czym się zarzekali. Jak zjedli zapytałam...i jak smakowały wędzone udka? :) :D Podobno jestem potworem :(( :D
Ela Dz
Edzia...trza było wcześniej mówić...miałam jedno udo na zbyciu :)
edytaha
Ba, nie zawsze się da wcześniej powiedzieć :P