Lucynka

Lucynka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Placuszki z indyka lub kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

smaczne danie na różne okazje

Placuszki z indyka lub kurczaka

Składniki:

Placuszki z indyka lub kurczaka

 

  • 30 dag fileta z indyka lub kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka majonezu
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Placuszki z indyka lub kurczaka
Pieczarki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną cebulą podsmażyć na odrobinie oleju- aż woda wyparuje ( doprawić je solą i pieprzem). Jaja utrzeć z mąką, doprawić do smaku, dodać pokrojone w kostkę mięso przestudzone pieczarki, natkę pietruszki i majonez. Wymieszać wszystko. Łyżką nakładać porcje na rozgrzany olej formując placuszki. Usmażyć na złoty kolor.