Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Placuszki z kaszy jaglanej, czosnku i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki są wyrazistym i bardzo sycącym dodatkiem do mięs. U mnie dziś z mielonymi pulchnymi kotlecikami i sałatą.

Placuszki z kaszy jaglanej, czosnku i szpinaku

Składniki:

Placuszki z kaszy jaglanej, czosnku i szpinaku

 

  • Na ok. 10 placuszków:

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kaszy jaglanej, czosnku i szpinaku
1. Kaszę jaglaną przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć i ugotować z odrobiną soli i łyżką masła. 2. Szpinak dokładnie umyć i drobno posiekać. Smażyć chwilę na maśle. Połączyć w misce z kaszą. 3. Do kaszy dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego, posiekany drobno czosnek oraz przyprawy. 4. Formować placki i smażyć na rumiano z obu stron delikatnie przekręcając. 5. Podawać jako dodatek do mięs. Bardzo dobre!