madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Placuszki z kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i zdrowe placuszki.

Placuszki z kaszy jęczmiennej

Składniki:

Placuszki z kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kaszy jęczmiennej
Kaszę jęczmienną dokładnie płuczemy, a następnie gotujemy. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę, podsmażamy chwilę, aż się zrumieni. Przesmażoną cebulę dodajemy do ugotowanej kaszy. Następnie do kaszy dodajemy jajka, bułkę tartą, solimy oraz pieprzymy do smaku. Dłońmi wyrabiamy dokładnie masę. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy same lub z ulubioną surówką.