Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Placuszki z kurczaka i papryki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Papryka czerwona wygląda bardzo efektownie ale można użyć paprykę w innych kolorach.

Placuszki z kurczaka i papryki.

Składniki:

Placuszki z kurczaka i papryki.

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kurczaka i papryki.
Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć solą, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Odłożyć chłodne miejsce na 1/2 godziny. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Jajka ubić, dodać obie mąki, pokrojone mięso, paprykę, cebulę, majonez, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ryżem lub kaszą i sosem pieczarkowym.