iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Placuszki z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Placuszki to fajna propozycja na jesienną kolację, robi się je bardzo szybko i sa tak proste, że z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet dziecko.

Placuszki z orzechami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placuszki z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z orzechami
Jajko ubić w misce z dodatkiem płynnego masła i miodu , dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą dolać mleko i całość dokładnie wymieszać do momentu uzyskania gładkiego ciasta na koniec dodać orzechy.Patelnię rozgrzać na suchej patelni smażyć malutkie placuszki z obu stron na złoty kolor. Placuszki podawać polane miodem lub jak jadły moje dziewczyny czyli posmarowane po wierzchu nutellą. 
Placuszki z orzechami
Do gładkiego ciasta dodać orzechy i wymieszać.

Tagi:

jajko jajka