Sposób przygotowania:
Placuszki z pieczarkami podane z sosem
Pieczarki obrać, pokroić i przesmażyć na suchej patelni. Ostudzić. Czerwoną cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach, szynkę pokroić w kwadraciki, rzodkiewki umyć, odciąć końce i pokroić w kostkę. Jaja, jogurt i mąkę zmiksować, wsypać wszystkie składniki, dodać soli i pieprzu i zamieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor. W międzyczasie przygotować sos: ogórka obrać, zetrzeć na tarce, dodać posiekana czerwoną cebulę, koperek, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wymieszać.Placuszki podawać gorące z dodatkiem sosu.
![Placuszki z pieczarkami podane z sosem Placuszki z pieczarkami podane z sosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-pieczarkami-podane-z-sosem-181532.jpg)
![Placuszki z pieczarkami podane z sosem Placuszki z pieczarkami podane z sosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-pieczarkami-podane-z-sosem-181533.jpg)
![Placuszki z pieczarkami podane z sosem Placuszki z pieczarkami podane z sosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-pieczarkami-podane-z-sosem-181534.jpg)
![Placuszki z pieczarkami podane z sosem Placuszki z pieczarkami podane z sosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-pieczarkami-podane-z-sosem-181535.jpg)