Sposób przygotowania:
Plecione z malinami i jagodami
Margarynę roztopić i pozostawić do przestygnięcia. Do pół szklanki mleka wkruszyć drożdże i dodać po 2 łyżki cukru i mąki, wymieszać, dokładnie by nie było grudek. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Mąkę wsypać do miski. Jajka ubić mikserem z cukrem oraz cukrem waniliowym i dodać do mąki. Wlać drożdże i dodać pozostałe mleko oraz sól i przestudzone masło. Wszytko dokładnie zagnieść, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski i rąk, powinno być elastyczne i gładkie. W razie potrzeby podsypać mąką. Przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przerobić i podzielić na pół. Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt a następnie, na środek ciasta wysypujemy mąkę ziemniaczaną ( 1 łyżkę na jeden kawałek ciasta ) i na wierzch układamy maliny i posypujemy jagodami. Boki ciasta nacinamy i zaplatamy. Gotową plecionką układamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i pieczemy ok 25min. w temp. 180'C. Gotową lukrujemy. Smacznego !!