Sposób przygotowania:
Pleśniak
1.Z mąki, cukru, masła, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto.
2. Rozdzielić ciasto na 3 części, do jednej z nich dodać kakao, a jedną włożyć do zamrażarki.
3. Białka ubić na sztywną pianą z cukrem.
4. Wyjętą z zamrażarki część ciasta zetrzeć na tarce.
5. Jasną część ciasta wyłożyć do foremki i nałożyć na nią dżem, na to wyłożyć ciemną warstwę ciasta, na nią ubitą pianę, a na wierzch startą warstwę ciasta.
6. Wstawić do piekarnika i piec koło 40-45 minut.
2. Rozdzielić ciasto na 3 części, do jednej z nich dodać kakao, a jedną włożyć do zamrażarki.
3. Białka ubić na sztywną pianą z cukrem.
4. Wyjętą z zamrażarki część ciasta zetrzeć na tarce.
5. Jasną część ciasta wyłożyć do foremki i nałożyć na nią dżem, na to wyłożyć ciemną warstwę ciasta, na nią ubitą pianę, a na wierzch startą warstwę ciasta.
6. Wstawić do piekarnika i piec koło 40-45 minut.