basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pleśniak 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie ciasto z jabłkami,które zawsze się udaje

Pleśniak 4

Składniki:

Pleśniak 4

 

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Piana:
  • 4 białka
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak 4
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Wszystko wyrobić, 1/3 ciasta zamrozić. Ubić pianę z białek, dodać budynie, lekko wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać cynamon, cukier puder, wymieszać. Blachę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą, wyłożyć 2/3 ciasta. Położyć jabłka, na nie pianę z budyniami. Na tarce zetrzeć ciasto zamrożone prosto na pianę. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C.