Sposób przygotowania:
Po prostu barszcz :
Cebule obrać i pokroić w ,,piórka ,, i usmażyć na złoto na oleju .Mięso, utarte buraki, marchew w plasterkach, mrożonkę ( Barszcz ukraiński ) , pokrojone w kostkę ziemniaki , grzybki suszone , cebulę , czosnek . Zalać wodą . Dodać kostki bulionowe .Gotować 1 godzinę. Odstawić na 30 minut. Dodać fasolkę , kukurydzę , utarte ogórki. Gotować jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku pieprzem i bazylią . Mięso z połowy udka ( nie wędzonego ) obrać i włożyć do zupy ( resztę mięsa użyć na pastę do kanapek ). Na talerzach zabielać śmietanką . Posypać natką pietruszki.
Oczywiście można całe mięsko po obraniu dodać do zupy ale na moje potrzeby było to zbędne .
Oczywiście można całe mięsko po obraniu dodać do zupy ale na moje potrzeby było to zbędne .