beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Podsmażane parówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy głodni goście za drzwiami, a w lodówce żarówka to lepszy rydz niż nic...

Podsmażane parówki

Składniki:

Podsmażane parówki

 

 

Sposób przygotowania:

Podsmażane parówki
Pieczarki umyć, pokroić na połowy. Wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać, dodać masło i chwilę podsmażyć. Przełożyć do miseczki. Na rozgrzany olej kłaść ponacinane parówki w kilku miejscach rozcięciami do dołu. Chwilę smażyć i obrócić. Parówki posypać przyprawą grillową i pokrojonym drobno serem. Przykryć i smażyć do rozpuszczenia się żółtego sera. Z usmażonymi pieczarkami wymieszać trochę drobniutko pokrojonej cebulki i dodać do parówek. Dusić chwilę na wolnym ogniu. Gorące parówki przełożyć na półmisek i polać ketchupem. Całość obsypać pieczarkami.