Sposób przygotowania:
Podudzia nadziewane grzybami mun i kaszą
Podudzia wypłukać, osuszyć i ostrym nożem do filetowania wyciąć ze środka kości.Przygotować nadzienie. Grzyby mun razem z grzybami leśnymi ugotować ok 15 min.Odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby pokroić w paseczki dodać kaszę, jajko i doprawić przyprawą chińską oraz sosem sojowym, solą pieprzem i imbirem. Wymieszać i nadziać nadzieniem wszystkie podudzia, spiąć jedną lub dwiema wykałaczkami.Do naczynia frytownicy ActiFry włożyć nadziane podudzia. Marchewkę obrać i pokroić w ukośne plasterki. Por również w ukośne plasterki. Dodać do podudzi. Posypać przyprawą chińską, dodać łyżkę oleju i pół szkl bulionu. W razie gdyby wczesniej zostało nam troszkę nadzienia to też dodać. Ustawić minutnik frytownicy na 35 min. W międzyczasie podlać mięso bulionem jeszcze dwa razy.Upieczone podudzia podać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej, pora, jabłka i marchewki. Dodatkowo podać słodko kwaśny sos chiński.
Netka
agabi22
ja dość często używam grzbków mun ale nigdy nie nadziewałam nimi mięsa. ja na diecie a tu od rana ślinka leci na taki widok:)
Netko są one w b&m suszone 3 opakowania za 49p:)
superbaba4