Sposób przygotowania:
Podwójnie serowe risotto z papryką i nie tylko1.

Do nagrzanego garnka włożyć łyżkę oleju kokosowego.
2.

Pierś z kurczaka pokroić i podsmażyć na oleju.
3.

Cukinię obrać, pokroić w kostkę i dodać do kurczaka, dalej smażyć.
4.

Paprykę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka, dalej smażyć.
5.

Wsypać suchy ryż do risotta, troszkę go "zeszklić".
6.

Partiami dolewać wodę z bulionem drobiowym, aż do całkowitego wchłonięcia przez ryż.
7.

Dodać pokrojone suszone pomidory.
8.

Kukurydzę z chili odsączyć i wrzucić do garnka, wymieszać.
9.

Czerwoną fasolę dobrze wypłukać i odsączyć, wsypać i wymieszać.
10.

Ser feta pokroić w kostkę i wymieszać z resztą.
11.

Zrobić to samo z mozzarellą.
12.

Na końcu doprawić pieprzem i solą.
13.

Smacznego !