Sposób przygotowania:
Polędwica faszerowana szpinakiem i serem
Mieszamy 50 ml oleju z winem,czosnkiem,pieprzem i tymiankiem.Mięso nacieramy solą zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godz.Szpinak rozmrażamy, przesmażamy na łyżce masła, dodajemy
rozdrobiony ser zagotowujemy i schładzamy.W każdej polędwiczce nacinamy nożem kieszonkę lub końcem drewnianej łyżki robimy dziurę. Mięso faszerujemy przygotowanym wcześniej nadzieniem szpinakowo-serowym
i spinamy je wykałaczką.Na patelnie rozgrzewamy pozostały olej i obsmażamy na nim polędwiczki na rumiano.Następnie przekładamy polędwiczki na 15 minut do nagrzanego do 160*C piekarnika i serwujemy.
rozdrobiony ser zagotowujemy i schładzamy.W każdej polędwiczce nacinamy nożem kieszonkę lub końcem drewnianej łyżki robimy dziurę. Mięso faszerujemy przygotowanym wcześniej nadzieniem szpinakowo-serowym
i spinamy je wykałaczką.Na patelnie rozgrzewamy pozostały olej i obsmażamy na nim polędwiczki na rumiano.Następnie przekładamy polędwiczki na 15 minut do nagrzanego do 160*C piekarnika i serwujemy.