renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Polędwica na sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczne danie z leśnymi grzybami

Polędwica na sosie grzybowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwica na sosie grzybowym

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica na sosie grzybowym
Mięso myjemy, osuszamy i posypujemy solą, papryką mieloną i pieprzem ziołowym. Nastepnie posmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju, dusimy do miękkości. Równolegle przygotowujemy sos grzybowy. Umyte grzyby kroimy i podsmażamy na masełku z posiekaną cebulą, doprawiamy sola i pieprzem, a na koniec dodajemy śmietanę. Na półmisek wykładamy pokrojoną w talarki polędwibęi podlewamy ją sosem, posypujemy siekany rozmarynem.
Polędwica na sosie grzybowym
Polędwicę obsypaną przyprawami podsmażamy na oleju
Polędwica na sosie grzybowym
Pokrojone grzyby dusimy z cebulką na maśle
Polędwica na sosie grzybowym
Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawy do smaku
Polędwica na sosie grzybowym
Na półmisku układamy mięso i dodajemy sos