Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Polędwica wędzona w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najpierw na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać umyte i posiekane pieczarki i smażyć do odp

 Polędwica wędzona w cieście

Składniki:

Polędwica wędzona w cieście

 

  • 1 kg polędwica wieprzowa
  • 300 g pieczarki
  • 2 łyżki masło
  • 2 szt cebula
  • 2 ząbki czosnek
  • 3 łyżki natka pietruszki
  • 1 szt ciasto francuskie
  • 2 szt jajko
  • sol
  • pieprz
  • majranek

Sposób przygotowania:

Polędwica wędzona w cieście
Najpierw na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać umyte i posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić przyprawami .
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, na środku ułożyć wędzoną polędwicę, obłożyć z wierzchu i po bokach farszem pieczarkowym, posypać natką pietruszki i zawinąć delikatnie ciastem. Dokładnie zlepić, posmarować roztrzepanym jajkiem, przebić w kilku miejscach patyczkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 200 stopni 35 min. Smacznego!:)