Sposób przygotowania:
Polędwica wędzona w cieście
Najpierw na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać umyte i posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić przyprawami .
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, na środku ułożyć wędzoną polędwicę, obłożyć z wierzchu i po bokach farszem pieczarkowym, posypać natką pietruszki i zawinąć delikatnie ciastem. Dokładnie zlepić, posmarować roztrzepanym jajkiem, przebić w kilku miejscach patyczkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 200 stopni 35 min. Smacznego!:)
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, na środku ułożyć wędzoną polędwicę, obłożyć z wierzchu i po bokach farszem pieczarkowym, posypać natką pietruszki i zawinąć delikatnie ciastem. Dokładnie zlepić, posmarować roztrzepanym jajkiem, przebić w kilku miejscach patyczkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 200 stopni 35 min. Smacznego!:)