Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Polędwica z estragonem (Gruzja)

  • 1
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Polędwicę umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć papryką, skropić

Polędwica z estragonem (Gruzja)

Składniki:

Polędwica z estragonem (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z estragonem (Gruzja)
Polędwicę umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć papryką, skropić olejem. Wrzucić do rondla na roztopiony tłuszcz, obsmażyć, podlać gorącą wodą, przykryc i dusić do miękkości. Pod koniec dodać drobno posiekany estragon, miętę, pozostały czosnek roztarty z solą i pieprz. Chwilę poddusić.