anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Polędwiczki panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwiczki wieprzowe można podawać na bardzo wiele sposobów u mnie w domu uwielbiają je panierowane są bardzo soczyste i delikatne

Polędwiczki panierowane

Składniki:

Polędwiczki panierowane

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki panierowane
Mięso pokroić na plastry około 2 cm. Umyć i osuszyć. Delikatnie przez woreczek rozbić je tłuczkiem na grubość około 1 cm. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć dokładnie każdy plaster mięsa, każdy przyprawić i delikatnie opruszyć ziołami prowansalskimi. Jaja roztrzepać panierować w nich mięso a następnie w bułce tartej i smażyć na smalcu na złoty kolor.

Tagi:

zioła tarta