Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z warzywami w hoisin sosie
► Fasolka szparagowa: fasolkę umyć i odciąć końcówki, włożyć do miski i wlać oliwę z oliwek, doprawić solą morską, pieprzem i wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i na środku rozłożyć fasolkę.
► Młode ziemniaki: młode ziemniaki dokładnie umyć szczoteczką do warzyw i przekroić wzdłuż na pół. Później włożyć do miski, wlać oliwę z oliwek, dodać rozmaryn, sól morską, pieprz i wymieszać. Następnie ziemniaki umieścić na blasze do pieczenia przekrojoną stroną do dołu, po obu stronach zielonej fasolki szparagowej.
► Mieszanka maślano-ziołowa: połączyć i wymieszać z sobą roztopione masło z czosnkiem, dodać sól morską, pieprz i koperek.
► Polędwiczki wieprzowe wysmarować sosem hoisin, lekko posypać solą i pieprzem i ułożyć na fasolce szparagowej. Następnie blaszkę do pieczenia wstawić na środkowy ruszt do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 - 25 minut w 230C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Później ewentualnie jeszcze 5 - 10 minut w 230C Grill z Termoobiegiem /, do momentu przypieczenia się mięsa.
► Upieczone polędwiczki wyjąć z piekarnika i pozwolić im przed pokrojeniem przez chwilę odpocząć. Następnie posmarować połową mieszanki maślano - ziołowej, drugą połowę wymieszać z ziemniakami i fasolką szparagową.
► Młode ziemniaki: młode ziemniaki dokładnie umyć szczoteczką do warzyw i przekroić wzdłuż na pół. Później włożyć do miski, wlać oliwę z oliwek, dodać rozmaryn, sól morską, pieprz i wymieszać. Następnie ziemniaki umieścić na blasze do pieczenia przekrojoną stroną do dołu, po obu stronach zielonej fasolki szparagowej.
► Mieszanka maślano-ziołowa: połączyć i wymieszać z sobą roztopione masło z czosnkiem, dodać sól morską, pieprz i koperek.
► Polędwiczki wieprzowe wysmarować sosem hoisin, lekko posypać solą i pieprzem i ułożyć na fasolce szparagowej. Następnie blaszkę do pieczenia wstawić na środkowy ruszt do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 - 25 minut w 230C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Później ewentualnie jeszcze 5 - 10 minut w 230C Grill z Termoobiegiem /, do momentu przypieczenia się mięsa.
► Upieczone polędwiczki wyjąć z piekarnika i pozwolić im przed pokrojeniem przez chwilę odpocząć. Następnie posmarować połową mieszanki maślano - ziołowej, drugą połowę wymieszać z ziemniakami i fasolką szparagową.