V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Polędwiczki w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste w wykonaniu, polecam serdecznie

Polędwiczki w pieczarkach

Składniki:

Polędwiczki w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w pieczarkach
Mięso pokroić na plasterki, oprószyć vegetą i pieprzem. Lekko podsmażyć, następnie piec w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Oczyszczone pieczarki podsmażyć na masełku. Pomidory obrać i pokroić. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu na opakowaniu do którego należy dodać pieczarki, pomidory i posiekany czosnek, doprawić śmietaną. Polędwiczki polać mieszanką sosu i warzyw i posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

sosy