iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Polędwiczki w sosie grzybowym z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polędwiczki są bardzo aromatyczne i miękkie. Rodzina nie mogła uwierzyć, że połączenie pomarańczy i grzybów z mięsem może wyjść tak smacznie.

Polędwiczki w sosie grzybowym  z pomarańczami

Składniki:

Polędwiczki w sosie grzybowym z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie grzybowym z pomarańczami
Polędwiczki myjemy i osuszamy, solimy, pieprzymy, następnie oprószamy mąką pszenną, obsmażamy z obydwu stron. Grzyby należy pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy listki, ziele, posiekane marchewki, pietruszkę, pomarańcze w częściach, przykrywamy wszystko grzybami, pieczemy godzinę w temp. 170 stopni, 15 minut przed wyjęciem posypujemy startym serem.

Tagi:

sery grzyby ser