Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w sosie mascarpone
Polędwicę myjemy, czyścimy i kroimy na 3 równe części.Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Polędwiczki solimy i pieprzymy z obu stron, wcieramy przyprawy palcami i smażymy mięso na średnim ogniu przez ok. 5-6 min. z każdej strony. Tak naprawdę długość smażenia zależy tylko od nas i od tego, jak bardzo wysmażone chcemy mieć mięso.Do małego rondla wkładamy nasz ser mascarpone, dolewamy śmietanę,przyprawiamy i podgrzewamy do uzyskanie dość płynnej konsystencji.W międzyczasie robimy puree z ziemniaków.
Polędwice układamy na talerzu i zalewamy sosem mascarpone, dekorujemy ziarnami zielonego pieprzu.Podajemy z puree z ziemniaków.
Polędwice układamy na talerzu i zalewamy sosem mascarpone, dekorujemy ziarnami zielonego pieprzu.Podajemy z puree z ziemniaków.
k.tyczynski