SUPERPRZEPIS

Polędwiczki z dorsza na szparagach

  • ajo
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Polędwiczki z dorsza na szparagach Więcej zdjęć (4)

Lekkie danie z dorszem, szparagami i gnocchi

Składniki:

Polędwiczki z dorsza na szparagach

 

  • na 2 porcje:
  • 2 małe polędwiczki z dorsza
  • ok. 12 szparagów
  • ok. 250-300 g gnocchi
  • kawałeczek masła
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • przyprawa Kamis Fit Up do ryb i owoców morza
  • przyprawa Kamis Fit Up do zup i duszonych warzyw
  • vegeta natur
  • cytryna do skropienia ryby
  • czosnek niedzwiedzi w płatakach

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z dorsza na szparagach
Polędwiczki myjemy i przyprawiamy: solą, pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb i owoców morza. Szparagi myjemy i odłamujemy końce (złamią się same w odpowiednim miejscu), posypujemy vegetą natur i przyprawa do zup i duszonych warzyw. Rybę i szparagi przygotowujemy kilka minut na parze (ja używam do tego celu bambusowego parowaru, który stawiam na woku) .Gnocchi gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy wszystko będzie gotowe na talerz kładziemy ok.6szparagów, kładziemy cienutki plasterek masła. Na szparagi kładziemy rybkę. Z boku talerza układamy gnocchi, na które kładziemy też plasterek masła i posypujemy czosnkiem niedzwiedzim. Smacznego :)
Polędwiczki z dorsza na szparagach
dwa podstawowe składniki dania:dorsz i szparagi
Polędwiczki z dorsza na szparagach
Szparagi myjemy, doprawiamy i przygotowujemy na parze
Polędwiczki z dorsza na szparagach
Rybkę doprawiamy i także kładziemy do parowaru