Sposób przygotowania:
Polenta na łące z groszkiem
Polentę gotowałam na dwie raty. Połowę kaszki i wody zagotowałam bez groszku. Drugą połowę z groszkiem. Do garnka wlewam wodę, zagotowuję, i pomału wsypuję kaszę kukurydzianą, dodaje masło, parmezan, sól i groszek.
Całość mieszam, kiedy polenta będzie miała konsystencję pół gęstą wylewam do formy o średnicy 23 cm.
Drugą połowę kaszki zagotowuję i wylewam na polenta z groszkiem Odstawiam do zastygnięcia całkowitego. Na polencie układam kulki mozzarelli, połówki pomidorków, krążki chili, oliwki, paski cukinii, listki z cukinii, z papryki żółtej wycinam gwiazdki.
Tort wkładam do piekarnika na 10 minut temp 190 stopni. Do torcika wykorzystałam marchewkę z rosołu, ale można ugotować specjalnie. Nożykiem wycinam cienkie paski zwijam w rulon i formuję kwiatki marchewkowe. Układam je po wyjęciu z piekarnika, dekoruję bazylią.
Całość mieszam, kiedy polenta będzie miała konsystencję pół gęstą wylewam do formy o średnicy 23 cm.
Drugą połowę kaszki zagotowuję i wylewam na polenta z groszkiem Odstawiam do zastygnięcia całkowitego. Na polencie układam kulki mozzarelli, połówki pomidorków, krążki chili, oliwki, paski cukinii, listki z cukinii, z papryki żółtej wycinam gwiazdki.
Tort wkładam do piekarnika na 10 minut temp 190 stopni. Do torcika wykorzystałam marchewkę z rosołu, ale można ugotować specjalnie. Nożykiem wycinam cienkie paski zwijam w rulon i formuję kwiatki marchewkowe. Układam je po wyjęciu z piekarnika, dekoruję bazylią.
zbysiowa
jaNina
Jak popatrzyłam na Twoją to nabrałam jeszcze większej ochoty :)
jaNina