Sposób przygotowania:
Szaszłyki z grillowanej polenty
Bulion należy zagotować , i na wolnym ogniu wsypywać pomału kaszę po 1 łyżce. Gotujemy około 10 minut mieszając cały czas. Dodajemy masło, na końcu i bazylię pokrojoną z oregano, solimy, pieprzymy. Ser chedar dodajemy starty na tarce do gorącej polenty, rozpuści się ładnie Płaskie naczynie wykładamy folią aluminiową i wylewamy do niego naszą polentę. Odstawiamy na około 1-2 h. Następnie kroimy i grillujemy, razem z cukinią pokrojoną na plastry. Cukinie solimy i pieprzymy. Na patyczki długie nabijamy kawałek, polenty, cukinii, pomidorka koktajlowego, i znowu polenta. Dekoracje robimy z pomidorków koktajlowych pszczółki, a muchomora z dużego pomidora i jajka. Dekorujemy bazylią.
msewka
szpileczka
msewka
mysza75